Nejprv je potřeba si ujasnit preference. Kdo chce jen občas slušné kafe, najde si solidní kavárnu. Kdo chce kafe často a je líný, koupí si automat, tzn. kolem 15 kKč. Kdo chce často dobré kafe a není líný, investuje čas a peníze, koupí pro začátek něco rozumného (třeba něco jako Rancilio Silvia a Rancilio Rocky: 19 kKč) a učí se s tím dělat. No a kdo nechce investovat a chodit do kavárny, ten to má těžký.
Potkávám dva názorové směry: 1. kafe z kasplí je vždycky hnusnější, než kafe z čerstvé kávy a levného kávovaru; 2. kafe z některých kasplí måže být lepší než dokáže vyrobit levný kávovar. IMHO je spor nesmyslný, protože jednak k jeho rozhodnutí je potřeba mít přehled o více konkrétních přístrojích a pak do toho dosadit subjektivní měřítka, a druhak stejně nebude výsledkem espresso. Čímž chci říct, že úplně správně ti neporadí nikdo.
A proto ta oblíbenost aeropressu... |