Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu Pivo [ŽP: 10 týdnů] (kategorie Život (nejen) Lopušáků) moderuje Notorius.
- Svěřte se nám s vaším nejoblíběnějším pivem. Máte zkušnosti s cizáckými pivy? A co zážitky při pití piva? Natožpak potom, co jste dopili, a motáte si to domů. Nebo pivo nepijete? Řekněte proč?! A co pivní pochoutky? Radši utopence nebo tatarák? I obaly a způsob točení hrají svoji roli! A nezapomeňme na naše kamenné chrámy a kněží v nich za pípou!
- Sice je to tu o pivu, ale myslím, že nebude vadit, když svoje "topic" rozvedeme i na ostatní alkohol. Takže jaký tvrdý alkohol pijete? Kdy a jak pravidelně si ho dáváte? Který naopak nemusíte? Co slavnostní přípitky a slavnostní příležitosti vůbec?

ZAJÍMAVÉ ODKAZY:
beer.borec.cz - zachraňte české prvenství || Svět piva || O ovocných pivech || O chilských pivech || O kazachstánských pivech || Pivní tácky || Chody pivo web
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 1057 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
twinny Twinny 13.10.2008 07:31  1702
KonstantinNeřadím se zrovna mezi znalce, tudíž pojem výborné neužívám zas tak často. Spíše bych měla používat hodnocení chutná - nechutná.:-) Příště se tedy s volbou hodnotících výrazů polepším :-).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.10.2008 14:10  1701
Jenom obecně k weisenbieru... Ono je to něco jinýho, než na co je našinec většinou zvyklej. 1) je to kvasničák, takže už to samo o sobě někomu nesedí 2)slad je částečně pšeničnej, což se docela výrazně odráží na chuti a 3) postup výroby je trochu jinej (tušim).
Tim chci jenom poukázat na to, že to může bejt dobrý a kvalitní (v rámci danýho typu piva), ale člověk na to prostě nemá (zvyklý) buňky. Nic proti ničemu, stejně co člověk, to jiný chutě... Někdo třeba nemůže whisku ani cejtit a já ji mám jako jeden z oblíbenejch alkoholů, byť si ho dopřávám jenom svátečně.
konstantin 10.10.2008 14:00  1700
Twinny, pokud říkáš "celkem dobré", zajímalo by mě, co u tebe dosáhne na "výborné". Připouštím, že ani já nebyl z weisu moc nadšen, ze Zvíkova je mnohem mnohem lepší, ale jinak Bulovka u mě dost vítězí...

Mimochodem, hodně mě zaujal Kocour z Varnsdorfu, časem povím víc...
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 10.10.2008 12:39  1699
Todle tu, doufám, ještě nebylo.. .-)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

twinny Twinny 9.10.2008 06:51  1698
Včera jsme navštívili Richter Brewery pub v Praze na Bulovce s vlastním restauračním pivovarem. Výběr piv - ležák 11,5, ležák 12, weisenbier 13, černé 14. Až na tu 13 to bylo celkem dobré. Nejlepší asi ta 12.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2008 17:57  1697
Ideální místo by bylo U Vejvodů, ale tam mají soucit s hosty z ulice, takže odmítají na celý večer zavřít pro veřejnost, aby si nekazili pověst. (Jako veřejnost jim připisuji velké plus. Jako pracant velké mínus.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2008 17:56  1696
To je strašně z ruky od nočních tramvají:))
konstantin 8.10.2008 12:55  1695
Nejsi troškař. Letňanské výstaviště?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.10.2008 12:20  1694
Hospoda by byla jednodušší, ale předem se nebráním ničemu:)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 6.10.2008 12:15  1693
anka:...máš na mysli hospodu nebo nějaký prostor co nemusí být určen výhradně ke konzumaci?:-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.10.2008 11:22  1692
Dotaz:)Kde uspořádat "beerfest" pro cca 350 lidí? Praha. V prosinci, takže jen vnitřní prostory. Něco klasického, k jídlu kolena a podobné prasárničky.
konstantin 22.9.2008 13:37  1691
Mimochodem, slogan "Všude dobře, doma Gambrinus" se reklamce docela poved - Všude dobře, tak co doma, když je tam jen gambáč... :-) Malá úvaha Jiřího Kani na toto téma je zde: http://www.pivniblog.cz/clanek/3580/Vsude-dobre-doma.htm Doporučuju číst i diskusi pod článkem...
konstantin 22.9.2008 13:32  1690
Anka: že by? "Nepřemýšlej, neochutnávej, chlastej!" :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.9.2008 12:52  1689
Vzpomněla jsem si, jak mě teď během dovolené (pravda, bylo to hluboce po půlnoci) pobavil nápis na plechovce Gambrinus. V takové té části, kde se píše o složení, uchovávání a spol., je docela vtipně zformulovaná větička o tom, že by se to pivo mělo především urychleně vypít. Vyznělo to o to víc, že ve slovenštině tam byly nějaké obyčejné fráze.
Ale teď si nejsem jistá, že ta formulace nebyla vtipná jen díky tomu, že už jsem pár těch plechovek urychleně vypila:)) Nemáte někdo při ruce?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.9.2008 12:46  1688
Teďka sem měl lahváče 16° od Primátora. Neni to špatný, na to, že je to takhle stupňový, tak to neni sladký (což bejvá). Docela příjemně hořký, tak akorát a je znát, že je to silnější pivo.

Taky sem nedávno ochutnával Weizenbier od toho samýho pivovaru.
"Svrchně kvašené světlé pšeničné nefiltrované kvasnicové pivo specifické vůně, chuti i vzhledu."
Fakt, ta chuť je něco uplně jinýho, než na co je člověk zvyklej. Je to docela dobrý, ale stejně jako jiný speciály, nedalo by se toho vypít víc jak cca 2-3 kusy. Každopádně zajímavý.

[ 1057 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt