Poštulka jako odpověď MackoviMilý Miroslave,
když jsem četl vaši recenzi restaurace Divinis, s pochopením jsem se usmíval. Nechci hájit Pohlreicha, sám ho často kritizuju, ale z vašeho článku bohužel čouhá, že jde o účelovou zakázku (nikdy by mne nenapadlo v recenzi kritizovat hrbolatý stůl). Navíc jste se dopustil dvou chyb. Například: sezona chřestu začíná v Evropě až 20. dubna, vy jste navštívil Divinis čtrnáctého. Neseriózní podniky sice nabízejí chřest už před dvacátým, jde však pouze o chřest peruánský. To byste jistě nechtěl. Za druhé: názor paní Marcelly Hazan nebere v Itálii nikdo vážně, je slavná pouze v Anglii. Bezesporu nejslavnější italští autoři italské kuchařské knihy Carnacina a Veronelli nikde netvrdí, že vitello tonnato musí nutně být naloženo 24 hodin v tuňákové omáčce, dělají to jenom někteří kuchaři, spíše aby na sebe upozornili. Navíc Pohlreich na jídelním lístku nepíše, že jde o vitello tonato. Nakonec ještě osobní poznámku: já sám sedávám u toho stolu, který je přímo u dveří do kuchyně. A sedávám tam proto, abych tu libou vůni mohl cítit. |