Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Hosting     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Povinné ručení
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub DrD+ - Theurg [ŽP: neomezená] (kategorie RPG (hry na hrdiny)) moderuje Bouchi.
Archiv
Téměř finální errata Theurg edice A (po textové stránce zřejmě úplná)


Diskuse pokračuje na RPG Fóru.
Na migraci starších příspěvků se pracuje.
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 2732 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
xxx XXX RIDE snowboards - www.ridesnowboards.com 14.1.2009 20:22  2811
zrus mu vazbu s pritelickem, nebo je proti sobe postvi (nejaka nenavist a tak) to ho nastve vic :-)
xkiv 14.1.2009 20:02  2810
Jo, to zase neumi carodej =)
kos_bos 14.1.2009 19:51  2809
Dík za odpověď, ikdyž mě nepotěšila :-(

No co, až mně naštve, tak ho zmastím i s jeho přítelíčkem.
Velký mord to jistí ;-)
xkiv 11.1.2009 14:26  2808
Kos_Bos [2807]:
Spravne.
Carodej je archetypove povolani, theurg dovednostni.
Krome toho - to co popisujes theurg neumi vubec.
kos_bos 11.1.2009 13:43  2807
Mentální praktikyMám dotaz k mentálním praktikám Theurg vs. Čaroděj:

Máme v družině čaroděje a theurga (já) cca 6-8 úroveň.
Theurg má v mentálních dovednostech jen pár schopností a pro čaroděje je to taky jenom okrajovka.
Nicméně nebyl problém, aby čaroděj kompletně ovládl jednoho skřeta a chodil s ním jako s loutkou. Pro theurga je to ještě dost úrovní nemožné.

Pro oba není problém přes dobrou vazbu získat potřebnou převahu, ale Theurg je limitován dovednostmi, zatímco čaroděj údajně ne.

Nevíte někdo jak to je?
delux 4.1.2009 21:54  2806
Jo ja hlupak. To mi vubec nedoslo, ze tam ten bonus uplatnovat nemutu. Sorac.

Kazdy theurg se to musel neak naucit :) Me zatim nic nerikaji obrazce takze to vidim na neaky zajimavy namet na dobrodruzstvi az mi zdrhne. Nebo snad potkam neakeho theurga s kterym to prodiskutuju.
wolfi Wolfi Z oddělení 7F - s bílým náramkem... 4.1.2009 21:40  2805
To je Hod na úspěch tvorby, tedy ne určení Meze zranění (tam se tento bonus neuplatní :)

A jinak rozložení kvality těla si představuji asi tak 1-3 kostlivec, 4-6 zombie, 6-8 ghoul, 8-10 mumie (a u té schopné mumie z krolla bych stovku na řádek klidně unesl).

Ono, nekromancie je zakázána i kvůli tomu, že je "nebezpečná". Dávej si pozor na vymknutí z kontroly ;)
delux 4.1.2009 21:29  2804
+9 zcela nepoškozené tělo, čerstvé

Stejně jako postavy mají i animovaní nemrtví mřížku zranění
se třemi řádky (způsob určení Meze zranění bude popsán
níže). Jakmile se začne plnit druhá řádka, může animovaný
nemrtvý získat postihy, reprezentující jeho poškození (opět
pro jednoduchost použijeme mechanismus uvedený v pravidlech).
Na rozdíl od živých tvorů však po zaplnění druhé
řádky neupadne do bezvědomí, ale obdrží postih −3 k příslušným
hodům (není kumulativní s předchozími postihy),
a pokud nedostane jiný příkaz, bude bojovat až do svého zničení
(zaplnění třetího řádku).


Jak rikas vychazel jsem z extremu. I kdyz kolik uz jsme potkali takovych maniku trollu bijcu :-).

Pidil sem se totiz po neakych jedech a PJ mi dal psychicky jed, ktery snizuje vazbu mezi telem a dusi. Nevim jestli je to prakticky mozne. Budu to s nim muset jeste probrat. Timto bych takove krolla byl schopen ziskat az na to, ze celkovy ucinek byl asi tak na tri tydny. Praci s telem mam na III., tak bych mu to potom mohl prerazit.

K te dovednosti. Kdyz jsem svou theruge vytvarel tak jsem ji dal do klanu animatiku.

Animatici
Členové animatické frakce mají při hodu na úspěch tvorby tělesné
schránky animovaných nemrtvých (včetně giabů) bonus
+6 a čas přípravy se v jejich případě zkracuje o 3. Dále získávají
bonus +3 při hodu na přivolávání démonů Kostlivec, Zombie,
Ghúl a Mumie.


Kdyz budu mit P.sT.S.N. na II. tak to na tech 10 vychazi.

Dik za reakce, celkem sem se bal, ze to budu muset neak menit.
wolfi Wolfi Z oddělení 7F - s bílým náramkem... 4.1.2009 15:46  2803
Tři řádky mají, ale jednak nevím, kdes vzal tu devítku (bonus za dovednost je +2/+4/+6) a navíc používáš opravdu extrémní předpoklady. Naprosto nepoškozené (tj. pravděpodobně zemřel přirozenou smrtí) a zakonzervované(!) tělo krolla se silou 11(!) není zrovna běžná komodita.

Daleko častěji se bude jednat o kvalitu tau(0-3 + 10 + 4 + 6-7) = tau(20-22) = 32-40 křížků na řádek. A to mluvíme pravděpodobně nejméně o ghoulech.
xkiv 4.1.2009 15:30  2802
deluX [2801]:
1) Museji nemrtvi nutne mit tri radky zraneni? Taky to muze byt "preklep" a znamenat, ze tech +40 uz jsou tri (nebo vsechny) radky dohromady
2) Nemrtvi obecne by meli byt velmi tezce "zabitelni" - je mnohem tezsi nejaky kus tela uplne znehodnotit (co se tyce pouzitelnosti s demonem), nez jenom zrusit zivotni funkce (takovyho nemrtvyho nemusi zastavit, kdyz mu useknes hlavu)
delux 4.1.2009 14:21  2801
Zdarec,
pouzivate asterionske moduly? Jsem se rozhodl se svoji theurgé, ze pujdu do nekromancie(nemrtvi a svetlonosi) a ted kdyz sem se na to dival tak mi skoro oci vypadly.

Mez zranění u nemrtvých = τ(Sil + 10 + Kvalita těla + Práce
s tělesnými schránkami nemrtvých)

Jsem animatik, schranky mam na II. a pouziju cerstve neposkozene telo se silou +11(kroll).

11 + 10 + 9 + 10 = 40 O.o

Jestli spravne pocitam tak +40 je pres tabulku zraneni 320. To vynasobim tremi a mam z toho 960. Trochu moc silne ne? Upravovali jste si to nekdo?
xkiv 16.12.2008 22:25  2800
Nekde tam o tom opravdu par vet je.
Edice B, strana 19 vlevo dole (a [ak vpravo nahore, to je taky dulezite - vcetne poznamek 11 a 12 [na strane 29]).
kos_bos 16.12.2008 19:10  2799
Díky

to xKiv:
Přesně tenhle problém jsem měl na mysli.
"explicitne je to sice napsane jen v PPJ" znamená že je tam opravdu napsané kdo má duši a kdo ne?

Jde mě o to abych zbytečně nezatěžoval PJ který toho má už tak dost. Pokud je to u něj přímo napsané, tak není co řešit.
Pokud ne, musel bych si připravit návrh rozdělení na živočichy s duší a bez duše, což by byl můj další dotaz tady ve fóru :-)
xkiv 15.12.2008 22:09  2798
Theurg utoci primo na dusi (na kterou ma umelou vazbu). Je uplne jedno, jestli je to duse v bezvedomi, duse spiciho kamene, nebo Sediciho Byka.

Ale tady jde asi spis o to, jestli zvirata maji dusi, ze?

Myslim ze moc neospoiluju [1], kdyz napisu, ze (vetsinou) maji.

[1] explicitne je to sice napsane jen v PPJ, ale je to neco, co si muze kazdy theurg overit velmi snadno pouze za 1 bod unavy (za vstup do dusevniho sveta) (kdyz se predtim toho zvirete dotyka, nebo ma jinak zaruceny kvalitni kontakt, pres ktery se na dostane na odraz tela a odtamtud na pripadnou dusi).
klimbing 15.12.2008 21:22  2797
Kos_BosDá..teda jak na která. Útočit mentálně lze na každého tvora s duší, který je při vědomí (počítá se i spánek)....a teoreticky by mělo jít i v bezvědomí. ;)

[ 2732 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
Povinné ručení porovnání REKLAMA

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt