Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Archiv klubu recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu. Práva vám může přidělit moderátor klubu. Požádejte ho v soukromé poště.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.5.2006 11:23  4905
ScalexTak tu semolinovou mouku na Masaryčce v Pontu nemaj a nikdy neměli :-(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.5.2006 11:21  4904
Famozní pesto dle Chef Gourman:Famozní pesto dle Chef Gourman:

Do mixeru vložíme: Lisy bazalky, mandle, piniové oříšky, stroužek česneku, rozmixujeme, přidáme nastouhaný parmazán (gran moravia) a pecorino (jiný tučný sýr (45%)), za stáleho míchání přiléváme olivový olej až do správné konzistence. Pak jen smícháme s těstovinami (nejlépe domácími :-)))), ozdobíme stroužky parmazánu a opraženými piniovými oříšky a podáváme. Vynikající!!
scalex Scalex 30.4.2006 09:10  4902
manka: to jsem ani nepostřehl, kruciš... Teď jsem na dovolený a Apetit nemám s sebou. Tak to abych ten blog po tom skoro roce zase oprášil... 8^)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.4.2006 08:41  4901
Gratuluji místnímu moderátorovi - jeho Středně propečený blog je doporučován Apetitem! :-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.4.2006 23:32  4900
Dneska jsem si vzpomněla na Isku, protože jsem se, stejně jako při její návštěvě, přežrala/doslova/ škvarkovými pagáčky, které nám babička upekla. Ale pokud by byl zájem o recept, má ho Isa.
marcela 29.4.2006 22:20  4899
Evelyntak to jsem ráda:-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 29.4.2006 14:04  4898
Marcela [4850]: Dělala jsem dneska ty tvoje nekynuté koláče a moc se povedly, dík za recept :-)
pupajz 28.4.2006 15:39  4897
hmmm, pěkná reklamka ;-)
anonym 28.4.2006 15:21  4896
pekárnaKomu nejde kynutý těsto, kupte si pekárnu. Koukněte na www.pekarny.unas.cz, tam je o nich snad všechno. Já ji mám a nedám na ni dopustit.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 26.4.2006 08:19  4895
No jo, jsem blbá, vžd%t to tam máš i napsaný...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.4.2006 23:17  4893
Foxka mletý!! Možná v Čechách "moučkový" ;o))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.4.2006 22:51  4892
VandaProsím tě, už podruhý čtu v reseptu od tebe "ml. cukr". Co to je? Napadá mě jedině "mléčný", ale to je blbost :-)))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.4.2006 22:31  4891
k 4890jen pro doplnění - namáčí se v rozšlehaných vejcích a posypátku, pak teprve na plech.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.4.2006 22:30  4890
Hodové koláče podle Vandiny moravské mamkyOLEJOVÉ KOLÁČE
(asi 7 plechů à 48 koláčích, Ø syrového koláče 2,5-3 cm)

1) KVÁSEK :
1/2 l vlažného mléka
5 dkg cukru
84 g kvasnic (2 balené kostky à 42 g) – rozdrobit, nechat vzejít kvásek

2) UŠLEHAT :
8 žloutků + 2 celá vejce
15 dkg mletého cukru – vyšlehat do pěny, pak do toho postupně přišlehat 4 dcl oleje – vznikne řidší majonézovitá hmota

Do této hmoty se vleje vzejítý kvásek a smíchá se vše dohromady. Může se přidat 1 polévková lžíce rozpuštěného sádla a 1/2 dcl rumu.

Do vzniklé hmoty zamíchat :
1 kg polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
Důkladně vymísit ! Nejlépe přímo rukou nadzvedávat těsto,aby se do něj dostalo co nejvíce vzduchu, a tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny mísy a je lesklé. Pokud by bylo těsto příliš řídké (záleží na velikosti vajec), může se přidat až
10 dkg hladké mouky.
Nechat vykynout asi 1,5 hod., vyhazujeme kávovou lžičkou malé bochánky (velikost asi jako necelá káv. lžička), roztáhnout, naplnit nádivkou – viz bod 3).
Po zabalení se koláče namáčejí nejprve v rozšlehaných žloutcích s mlékem a pak
v posypátku (hl.mouka, ml.cukr, tuk).
Dát na plech a nechat kynout ještě asi 1/2 hod.
Péct v předehřáté troubě na 180°C asi 12-15 min. (podle toho, jak která trouba peče.


3) NÁDIVKA
2 kg tvarohu (8 kostek à 250 g)
2 žloutky
1/4 kg mletého cukru (podle chuti)
1/4 balíčku vanilkového pudinku
hrozinky – klást až na nádivku v koláčích
Pozor ! Tvaroh se musí vyskládat z obalů na utěrku, zabalit, pak ještě zabalit do větší vrstvy novin, zatížit a nechat 1 den, aby z tvarohu vytekla přebytečná voda. Pokud by byl tvaroh příliš vodnatý, koláče by nešly zabalit a trhaly by se.

Používá se i jakákoliv jiná nádivka – ořechy, mák, povidla.

P.S. Stojí za povšimnutí velikost těsta na jednostlivé koláčky. Moje mamka je schopná je udělat kdykoliv a nemají konkurenci. A další poznámka pro dokreslení - zadělává se třeba z 1-1,5 l mlíka(!) Na takové množství se pak zvou kamarádky a zbytek rodiny na výpomoc ;o) Se*ere se všechno a ještě se díváme, jestli někde nezbylo.
dot Dot 25.4.2006 21:39  4889
Vyšel nový Apetit s bonusem : bonbóny.

Je v něm také nabídka dvouročního předplatného s pekáčkem Tuppeware.

[ 3722 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt